Thomas Lönnberg: ”Jag har aldrig varit så orolig”

guests11.jpg

rubrik_thomas.gif

gasterberattar.jpg
Jag tror att jag hade tur i oturen, för mig var det tre vakter, två aktiva och en passiv. Mitt misstag var att jag också inte ville bli knuffad. Jag ville inte höra att jag skulle promenera runt kvarteret, för att få luft.

Vi var tre. Min kompis var ”aspackad”, kan medges, vilket vi andra två inte var (de andra tre var inne redan) (Vi var sex totalt), vi var berusade (konstigt va, kan bero på att vi druckit) och hamnade på efterkälken, då vi två ansåg oss ”nödgade” att förbarma oss över den tredje (berusade).

När vi sedemera kom fram till dörrvakterna så tog de en titt på kompisen och sa
– Grabbar, ni verkar druckit för mycket, ni kanske skulle ta en promenad,

– Va? sa vi och frågade hur länge?
– En 20 min sa de och vi gick; då bestämde sig herr döfull att åka hem, medans jag och kompis 2 tog den där promenaden = runt kvarteret och ställde oss sedan i kön! men det spelade ingen roll, den ena och den andra undanflykten kom, jag hänvisar till min verbala förmåga och minnesbilder, för om jag nu var så full, hur kunde jag placera dem där de var, vilket de inte kunde, vad som hände o.s.v.

Väl framme påminner nu sig den arroganta vakten att -”du där” sa jag inte åt dig att ta en promenad? – Jo, men det har jag ju gjort ! – Det spelar ingen roll ni kommer inte in… ! – Men… ? Jag har ju gått runt kvarteret och jag har väntat ca 20 min och dessutom så har den andra killen ju stuckit !

– Det spelar ingen roll, du kommer inte in! Jag envisas och säger att så kan ni inte göra säga en sak och sedan ändra sig, jag ber om att få gå in och säga till mina kamrater, vilket bemöts med en hånfullt nej… – men, säger jag…

Då började vakten putta mig bakåt och sa att det var dax att sticka. Jag kontrade och bad honom sluta peta/knuffas, sakta retirerande, som den vältränade spännbög han var (min åsikt) så bara måste han visa vem som hade kommandot och fortsatte putta mig bakåt.

Det är kullerstensgata och trottoar precis vid ingången” här begår jag mitt misstag” trots 10 cm kortare och 25 kg kilo mindre muskler så for fan i mig, jag slutade backa och jag greppar tag i hans jacka, i mellangärdeshöjd, delvis för att hans knuffande håller på att få mig att dråsa omkull, delvis för att ”rent principiellt tycker jag inte om att bli pressad bakåt under hot och då får väl han en chock eller något.

Jag måste ha skrynklat hans dyra mockajacka eller något. För hans ögon blir desperat stora av chock och hans röst vädjar/ kräver halvt i falsett att jag ska släppa och han försöker desperat att bryta upp mina fingrar, men som en åsna ( ja, jag kan själv tycka så) så envisas jag med att hålla kvar; det går 10-15 sekunder och han bryter och bryter, då uppmärksammar hans polare att det är något fel, OCH innan jag hinner släppa så händer allt på en gång; hans kompis kommer fram och hoppar upp (bildligt, även han 10-15 cm större) och tar ett bakvänt stuptag.

Sedan, eftersom han som jag greppat, i panik låser fast min hand så att jag ”inte kan” släppa dråsar vi sakta ihop, jag försöker hålla mig på fötter men ”klunsen” på ryggen kväver/tynger ner mig så jag går först ner på ena knäet innan min hand lossar ifrån vakt 1’s jacka, ”tanken som finns i huvudet = a) jag måste ha luft b) inte ner på marken, marken = oskyddad, försvarlös …

Mitt ”angrepp” kommer av sig och tyngden, smärtan då jag slagit mig är oviktigt men, de slår undan benen under mig och brottas tills en sitter på benen och den andra fortfarade ”strypandes” mig får mig lugn,allt sker på 30sek – 2 min om det beror att jag inte slåss eller om jag svimmar eller för att jag liggande med händerna rakt ut, allt för att visa att”JAG GÖR INGET” så slutligen lättar han så mycket på trycket runt halsen att det kommer in luft, ren luft, enda tanken som fanns… att kunna andas… så ligger de 2 till polisen dyker upp inom, 5 min… (det här är ute i ett snöfritt, nov. skönt va… )

De släpar upp mig och medans polisen tar mig lite avsides för ”förhör” så funderar jag oroligt/ chockat på varför han reagerade som han gjorde, blev han sååå skitnödig av lilla mig ?

Då inser jag att han står och gör en polisanmälan på mig…? varför då frågar jag mig? det är ju jag som blivit slagen….

Jag frågar polisen om jag kan eller bör göra en polisanmälan, vilket den unge polisaspiranten nog tycker jag ska göra…

Två polisanmälningar och opartisk utredning alltså… ?

oj så fel man kan ha..!

Jag får lov att gå på ”polisförhör” 3 månader senare… där det då framgår att jag ska ha smugit mig på honom bakifrån i den dörrsluss som finns in till krogen, där skall jag ha knäat honom i skrevet och börjat slåss och trots kraftiga smärtor ska han lyckats brotta ner mig innan de tillsammans kunde hålla mig fast tills polisen kom…

När polisanmälan gjordes d å jag var i chock. På plats så upplystes inte jag om några rättigheter, polisen tog inga ”vittnen på plats” och ingen ifrågasatte ”deras rätt” att tillgripa våld…

Redan under detta förhör; innan rättegång fick jag frågan om ”hur jag knäat honom” vilket jag sa att det hade jag inte gjort, hur skulle då det gått till då ?`

-Ja inte vet jag sa jag, men eftersom jag faktiskt är en begåvad och tänkande individ så det enda jag kom att tänka på var att i så fall måste det ha skett i samband när jag ramlade ihop, han kanske satte sig på mitt knä, alternativt fick en spark av polarn, allt möjligt o.s.v. men jag sa och hävdar än idag att jag har aldrig knäat honom eller någon annan för den delen.

Min anmälan blev riven, hans ledde till rättegång!

Jag har aldrig varit i klammeri med rättvisan ! så jag visste inte vad jag hade att förvänta mig, en sak är/var säker… jag vet att jag inte gjort något !” Inte som kan anses som ett ”brott eller en kriminell handling” men… det spelar ingen roll…

”JAG HAR ALDRIGT VARIT SÅ OROLIG…”

För, om jag inte gjort något och ändå hamnade i rättegång, vad kunde då inte hända? Inte vet jag men de som var där fann nog det hela lite paradoriskt, skojigt och skrämmande på en gång. vakterna uppgav två olika verisoner, platser, händelser o.s.v.

Vakten som jag skulle knäat visar upp en medicinskt intyg där det står ” patienten uppger sig ha ont och ha kissat blod tidigare på kvällen” , han skall ha åkt till en läkare ca: 5 timmar senare… ?

Om jag hade blivit knäad, skulle jag varken kunna slåss, ( brottas med någon annan) eller jobba i 5 timmar till…

Till och med åklagaren får det svårt vid ett par tillfällen och får ”förtydliga” (allt för det våld som jag skall ha använt ska kunna påvisas ) och rätten frågar mig också hur själva knäandet skall ha gått till… mitt svar är för enkelt för att det ska vara bra; jag säger som det är att jag inte vet, för att jag inte knäat honom men, om det då skett så kanske ifall, när vi brottas, allternativt ramlar ihop!
(vilket INTE innebär att jag gjort det.. utan utgår ifrån IFALL det har hänt, så vad kan ha skett o.s.v. som jag ser det, men… när man inte är där, om man tror, och någon påstår, så skapar man en egen bild…

Det var ingen som ifågasatte ifall han hade blivit ”misshandlad” utan ifall jag gjort det med uppsåt! eller ifall det var en olyckshändelse, DET HADE INTE SKETT NÅGOT KNÄNING, säger jag ju…

säger du ja.. säger dom.. (suck..!)

Rättens beslut blev: ” det kan inte med säkerhet bevisas att misshandeln skett med berått mod (uppsåt) därför frias jag från misstankarna… !

Jag kan väl säga att jag slapp undan med förskräckelsen, och det var inte lång ifrån att jag skulle stor bölat där och då, så stor var lättnaden… tänk om jag blivit dömd för något som jag inte gjort…

Hälsningar
Thomas Lönnberg

Åter till gäster berättar. Läs fler erfarenheter som skickats in till upprättelse.

En kommentar till Thomas Lönnberg: ”Jag har aldrig varit så orolig”

  1. hogyqjbtlw skriver:

    This is really attention-grabbing, You’re an overly professional blogger. I have joined your rss feed and stay up for seeking more of your wonderful post. Also, I have shared your website in my social networks|

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: