Peter om makten att slå en på käften… utan att man kan göra något åt det

BLOGGARE. Peter bloggar om vakter och deras attityd:

Efter lunchen så gick jag till Waynes Coffee för att köpa mig en latte. Framför mig i kön stod två militärer, klädda i grönt med baskern käckt på svaj. Som alla militärer så hade dom en myndig hållning, raka i ryggen så att dom snudd på lutade bakåt, den ena med armarna i kors och den andra med en knutna händer i sidan. Båda med ett bestämt uttryck i ansiktet.

När jag tänker efter så är detta ganska typiskt för många yrkesslag i uniform. Poliser är likadana, väktare och dörrvakter likaså. Till och med Connexpersonal har denna myndiga hållning. Några som däremot inte har det är lapplisor. Dom påminner antingen om förskrämda harar eller uppretade pitbullar.

Kan det bero på att alla dessa yrkesgrupper vet att dom, när dom vill, kan spöa skiten ur vem dom vill, utan att personen i fråga kan göra något åt det? Och att dom dessutom vet att dom med största sannolikhet kommer att komma undan med det.

Det skulle förklara varför lapplisor inte besitter denna myndiga framtoning. Istället för att dela ut stryk är dom snarare ständigt rädda att få det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: