Utmärkt att polisen uppmärksammar problemen i krogmiljön

ÖKAD TILLSYN. Den som går ut i centrala Stockholm ikväll befinner sig i en av de mest brottsbelastade miljöerna i staden. Bara under fyra månader polisanmäldes 1 730 brott vid 30 krogar. Nu ska polisen satsa särskilt på de värst utsatta ställena. SvD följde med krogsektionen en natt. Det är utmärkt att polisens kontroll ökar anser vi på Upprattelse.nu. Det gamla talesättet krogen är de kriminellas vardagsrum måste brytas. 

När mannen senare visiteras hittas 20 gram kokain. I kalsongerna. Dagsnoteringen vid Stureplan denna oktoberkväll är 16 – 20 000 kronor.

Mannen har dessutom en tjock sedelbunt på sig, drygt 15 000, troligtvis inkomster från försäljning under kvällen.

Bäst av allt, 34-åringen från Handen finns inte i något register. Han är helt ren. En ny langare som krogsektionen inte kände till.

– Dem gillar vi att hitta. En sådan kille kallar vi en ”guldstjärna”, säger kriminalinspektör Erik von Essen.

Krogkommissionen är nu en permanent verksamhet omdöpt till krogsektionen. Där ingår ett tjugotal poliser varav knappt hälften bildar två spaningsgrupper vars uppgift är att förebygga och bekämpa den utbredda brottsligheten kopplad till krog- och nöjesvärlden.

Misstänkta brott på eller utanför 30 krogar i Stockholm ledde till 1 730 polisanmälningar under fyra månader, visar SvD:s granskning. Anmälningarna handlade om allt från stulna plånböcker till olaga diskriminering, men våldsbrott, narkotika, olaga hot och stölder dominerar bland brotten i Stockholmsnatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: