Krogvakt misstänkt för misshandel vid Café Opera

MISSTÄNKT VAKT. Idag rapporterar flera medier (bland annat SvD) om att en vakt är misstänkt för grov misshandel utanför Café Opera.

Polisen kallades till Café Opera i centrala Stockholm vid 02.30 natten till måndagen. Där fick de ingripa i ett bråk mellan krogvakter och gäster. Tre personer fick föras till sjukhus. En av dem vårdas i respirator.

En vakt greps av polisen, misstänkt för grov misshandel.
– Vid halvtre-tiden på natten blev tre gäster avvisade från Café Opera. Någon av gästerna hade glömt en halsduk kvar i garderoben och då blev det något tjafs mellan vakterna och de här killarna, varvid en kille blev misshandlad och fördes till Karolinska, säger Anders Krook som är stationsbefäl vid Norrmalmspolisen till aftonbladet.se.

Enligt uppgift till polisen började bråket sedan tre personer som tidigare hade avvisats från krogen ville gå tillbaka in och hämta en kvarglömd halsduk. Entrévakterna ville inte släppa in någon av dem igen och så var bråket igång. Enligt vittnen till händelsen var mellan sju och åtta personer inbladnade i tumultet.
– Två personer fördes till Södersjukhuset och en person vårdas i respirator med allvarliga skallskador på Karoliska universitetssjukhuset i Solna, säger Anders Krook till nyheterna TV4. Enligt uppgifter från sjukhusets pressjour på måndagsförmiddagen är mannens skador allvarliga men inte livshotande.

En av Café Operas entrévakter har gripits misstänkt för grov misshandel.
– Enligt vad vi vet var fler vakter inblandade i bråket men det är den här personen som har varit mest våldsam och han greps direkt på platsen, säger Anders Krook.

Enligt polisen har mannen som nu vårdas i respirator blivit sparkad i huvudet.

Den gripne vakten, som är född 1974, har varken erkänt eller förnekat gärningen. Han ska förhöras av polis under måndagen. De tre misshandlade männen är födda 1970, 1989 och 1985. Under måndagen ska även flera personer som blev vittne till misshandeln höras av polis.

Även SR har rapporterat om händelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: