Johan skriver om vaktvåld

Johan Ruborg skriver på Sourze om ordningsvakter och övervåld och hans egna erfarenheter:

Det som händer sedan är kärnan i historien. Eftersom vakten tydligen med all sin utbildning inte förmår sig att leda ut mig tillsluter hans kollega som även han verkar väldigt inkompetent inför den aktuella situationen. Dom får sedan ner mig liggandes på mage och jag spräcker i samma veva upp hakan. I detta läge är jag som jag ser det inte längre ett hot. Men då vrider vakten upp min arm bakom ryggen och när jag slutar streta emot så trycker han plötsligt till och det smäller som ett skott i hela kroppen.

Armen hade gått av vid biceps muskeln. Dom ledde sedan in mig i en avstängd restaurangdel och satte mig ner på en stol varefter dom båda återvände till festligheterna och arbetsuppgifterna. Där satt jag i en hypnotisk smärta ensam ett tag tills två poliser dök upp och festen var punkterad för min del.

Det blev sedan ambulanseskort, sjukhusvistelser och ett halvårs invalidisering som resultat av min snedfylla och vakternas inkompetens. Det är besynnerligt att två utbildade vakter måste bryta av armen på en yngling för att få honom ”ur spel”. Nej självklart är det övervåld vi pratar om här. Övervåld i kombination med okunskap inför sitt yrkesutförande. Den lokala korruption som följer i fallet är inte spekulativ utan ett faktum.

Med läkarrapporter om övervåld, röntgenplåtar av en svår fraktur, en söndertrasad haka, en promillehalt på över 3(vilket tyder ännu mer på att dom borde ha kunnat övermanna mig utan att bryta några lemmar, med tanke på det tillstånd jag befann mig i) och med alla vittnen som såg allt är det ju konstigt att hela förundersökningen las ner på grund av bristande bevis. Polisen som ger tillstånd till dessa vakter ville helt enkelt inte rota i sin egen skit. Vad som också tål att nämnas är att inga personer i min omgivning som hade sett hela händelseförloppet blev förhörda. Jag ger inte mycket längre för småstadspoliser, rättsväsendet och speciellt inte krogväktare.

Vakten fick fortsätta arbeta som vanligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: