Veckans debattör Fadde Darwich: Stureplan; Brats, sprithoror och köpta journalister

fadde1.jpg
Nu ska jag berätta lite om hur jag upplever nattlivet på Stureplan efter mina nio års tjänstgöring som entrévakt på Spybar.

Totalt har jag jobbat i tjugofem år som vakt vid krogdörrar (mestadels i Stockholm), men jag har märkt en klar skillnad i attityd hos gäster beroende på ställe. Det är en tydlig skillnad t ex mellan Stureplan och andra stadsdelar i Stockholm. På Stureplan stöter man i mycket större utsträckning på människor som är arroganta, snobbiga och nedlåtande. De här personerna tycker sig vara mer värda än alla andra pga. att de tycker sig ha mer pengar, högre statusjobb, kändare föräldrar eller bor i ett finare område, än andra. De ser ner på människor som t ex bor i någon förort, som inte har det senaste modet av kläder/skor, inte har rätt utseende eller inte har ett glamoröst jobb. Det var många tillfällen när jag jobbade på Stureplan då jag fick se de bortskämda sk ”Östermalms-bratsen” flina åt sådana som tillhörde den andra kategorin av människor som jag beskriver.

Det låter som grova anklagelser, men det är sant. De är bortskämda och egoistiska snorvalpar som inte känner empati med andra människor. De ger sken av att vara första klassens medborgare och tycker att dom har mer rättigheter än andra. Det som dom här bortskämda snorvalparna har gemensamt är bla festandet. Det betyder oerhört mycket för dom. Jag skulle våga säga att en av morgondagens stora grupper av knarkare kommer bestå av just denna typ av individer. Dom har inga gränser när det gäller sättet att festa på och dom skulle känna sig helt bortkomna om de exempelvis vaknade upp på Söder i Stockholm, för dom rör sig bara kring Stureplan. De träffas och festar på Stureplan flera gånger i veckan året om och under semestertiden besöker de flesta Båstad, Öland, Gotland, St:Tropez eller Ibiza. Det är samma människor som åker till dom här orterna och festar/knarkar. Jag menar inte att alla knarkar, men många av dom gör det. Som grädde på moset för deras ego blir dom insläppta på nattklubbar genom att nattklubbscheferna pekar på dom när dom står och väntar på att få komma in. Nattklubbscheferna känner oftast till de flesta av de här gästerna och ser, med en fingerpekning, till att dom blir insläppta av polisens utbildade ordningsvakter.

Nattklubbscheferna tycker sig veta vilka som spenderar mycket. Det handlar om dom som spenderar mycket pengar på sprit och champagne. Krogen är tacksam att man har de rätta gästerna, som höjer statusen samtidigt som pengarna trillar in i kassakistan. Vid borden är det inte ovanligt med sk helrör av sprit och champagne vilket lockar en del unga tjejer som imponeras av denna uppseendeväckande glamour för stunden. Grabbarna har en väldigt nedsättande syn på dessa tjejer och kallar dom för ”spritluder”, dvs. tjejer som är lösaktiga (enligt deras tycke) och som de kan ligga med efter att man bjudit dom på sprit. De super ner tjejerna med mängder av sprit i väntan på att dra med dom till en eventuell efterfest eller på att åka hem för sexuella aktiviteter. Det här är något som inte många av tjejerna räknat med före bjudningen, men det är priset de får betala. Många av tjejerna inser det först dagen efter när de vaknar till liv efter all sprit de fått i sig kvällen innan. Man kan ställa sig frågan hur ofta det sker sexuella övergrepp när de försvarslösa tjejerna inte är medvetna om det eller inte vågar berätta det för någon av rädsla för att det sprids. Tjejerna får dras med förnedringen och skamkänslan efter händelsen.

Många av dom här unga tjejerna som dras till Stureplan är väldigt imponerade av livet på just där pga att dom läst om hur häftigt det är där med alla kändisar som festar och som många nöjestidningar rapporterar om. Det skrivs och hyllas med spaltmetrar dagligen i vissa utvalda tidningar om Stureplan. Det är uteslutande positiva saker som skrivs. Man kan läsa om kändisen som var där, som drack det, som hånglade med den, som pratade med den och tyckte det var det häftigaste stället han/hon besökt någonsin, etc etc. Krogen passar på att tipsa media om exempelvis när någon stor känd artist eller filmstjärna besöker krogen för att få sköna artiklar. När polisen griper någon person (känd eller okänd) för narkotikabrott eller för andra brott då håller man käften och tystar ner det hela för det vill man inte få ut i media. Man bjuder in nöjesjournalister till kändisfester, som krogarna har vid flertal tillfällen varje år, för att visa hur mycket kändisar som kommer till stället och på så sätt förhärliga och höja statusen på stället och dessutom få ut det i dom stora blaskorna. Bra pr för krogen och bra scoop för tidningen.

Det är först när saker kommer upp till ytan som media börjar vakna upp och inse verkligheten bakom den falska och ytliga fasaden. Jag insåg det för länge sen och försöker upplysa om det som sker bakom kulisserna men får inget gehör efter alla falska ryktesspridningar om mig som person. Det är bla vissa tv/radio/tidningsreportrar som har hjälpt till att sprida massa lögner om mig. Dessa reportrar har nära relation till de reportrar som jobbar för en webbtidning som ägs av en krogkoncern på Stureplan. Reportrar som låter sig mutas med bl a middagar, sprit eller vip-behandling på koncernens krogar. Det handlar inte om många reportrar, men tillräckligt för att skada mig. Jag må framstå som en knäppgök som privatperson efter alla konstiga artiklar i media – och det är just det dom rider på när de sprider rykten om mig – men mina tjugofem års arbetslivserfarenhet och min yrkeskunskap kan ingen ta ifrån mig. Jag vet vad jag vet och ser fram emot när min bok, som snart är färdig, kommer ut där jag får uttrycka mig fritt. Jag sparar inte på krutet. Mina antagonister kan fortsätta att smutskasta mig hur mycket dom vill. Och jag vet att jag kommer få betala ett högt pris. Men jag räds inte någonting förutom att det ska hända saker med mina nära och kära.

Alla människor har lika värde. Till alla som tror att Stureplan är världens centrum föreslår jag att slå upp en världskarta och titta efter bilden på svampen. Syns den? Åk till Söder och uteserveringarna på medborgarplatsen och titta och förstå att det finns ställen som är minst lika bra som Stureplan. Kanske något för vissa nöjesjournalister också att inse, att det finns andra ställen och rapportera om. Dock får ni kanske betala för era drinkar där.

På senare tid har det skrivits ovanligt mycket om Stureplan i media, men den här gången handlar det om något mycket negativt; våldtäkt. I maj i år anmälde en 19-årig tjej våldtäkt efter att ha gått hem med två kända Stureplansprofiler. Killarna friades i brist på bevis, men av diskussionerna efter händelsen står det klart att många har svårt att tro på killarnas oskuld. Snarare tror många att det handlar om en ”sprithora” som fått betala för att ha blivit road på krogen. För en vecka sedan inträffade ett nytt fall där en ung tjej anmälde våldtäkt och den anmälda killen är igen en av de två som friades för våldtäkt i maj. Utfallet i det senare målet är oklar, men debatten och diskussionerna får nytt bränsle, bland annat här på Sourze, både om hur man ska kunna få klarhet i våldtäktsmål och om vad som egentligen sker i nattlivet på Stureplan. Media skriver spaltmeter men samtidigt syns samma nöjesjournalister som skrivit artiklarna på mingelbilder från Stureplan skålandes i champagne.

Nej, det måste bli skärpning vad gäller den objektiva bevakningen av vad som sker i de flashigaste krogkvarteren i Stockholm – de runt Stureplan. Det kan inte få vara ok i ett samhälle som Sverige att kommersiella intressen tillåts styra vad som skrivs i, så kallad, oberoende media. Tur att Ronny Sandahl på Aftonbladet finns. Ronny är ett av få exempel, i den nöjeslivsbevakande kvällpressen, på omutbarhet. Han skriver det han ser och skiter i att låta sig påverkas av lismande krogägare.

FADDE DARWICH, Krogvakt, föredragshållare mm

43 kommentarer till Veckans debattör Fadde Darwich: Stureplan; Brats, sprithoror och köpta journalister

 1. Mjauv skriver:

  Kan inte påstå att Faddes val av kvinnor imponerar men han verkar ju personligen vara en rätt hygglig typ med hyfsade värderingar. Kommer definitivt att köpa hans bok.
  Att han gillar Ronny Sandal är ju däremot bara läskigt…

 2. Azad skriver:

  Fadde är the man!

 3. Jonas skriver:

  OJ vad Fadde är sorglig.. han är ju faktiskt rubbad i skallen. Hna fördömer det han har sysslat med under sin ”25 år yrkeserfarenhet” ahha vilken jävla tomte.. Kan inte han bli ihop med Anna Sjödin? De skulle bli ett bra par/ radarpar – två riktiga losers!

 4. Vaktel skriver:

  Tycker det är du som verkar vara en bitter looser. Fadde är stark som berättar om svineriet. Han om någon borde veta vad han pratar om.

 5. Ninna skriver:

  Intressant och väldigt bra skrivet!
  Ser fram emot att boken publiceras…den ska jag köpa!

  // Ninna

 6. Tony skriver:

  Gillar oftast inte när fadde berättar något då det inte brukar vara så nära verkligheten, men det här han skrev är sant och bra! Men Faddes val av tjej stämmer ju inte riktigt med hans värderingar tycker jag.

  Tony

 7. Carl skriver:

  Fadde öser bitterhet över den värld han varit med om att skapa, bygga upp och hålla vid liv. Fadde blev av med brickan och är en person som inget seriöst säkerhetsbolag vill ta i med tång. Surt sa räven om rönnbären?

 8. Kent Gunnarsson skriver:

  Jag läste inte allt, men jag måste säga att du har vettiga åsikter. Välkommen ut i samhället igen efter avtjänat straff!

 9. anonym skriver:

  Jag är på faddes sida, många förstår inte hur det är att vara på den sidan av repet han varit på.
  Alla vill känna dig alla vill vara din kompis vad många inte vet är att det finns alltid någon över dig som trycker ner dig.
  Som aldrig berömmer dig för ett bra jobb som aldrig ger dig kreativ kritik, hur ska man kunna utvecklas och få stureplans världen att bli bättre då?
  jag tycker stureplans vakter framför allt under Vimals (han äger Whiteroom, spy bar, stures, laroy etc) vingar, De är livrädda för att förlora jobbet då de gillar den lilla makten de får vid ett rött rep.
  Men jag vet att den makten de har där är ingenting mot den makten de får när de säger upp sig från hans styre och får tillbaka sitt liv.

  Mvh

 10. Maria skriver:

  There’s a hint of truth in your story. but most of those people are weak and compensate themselves with their status and money. At the end of the day they are nothing but a bunch of beings who are empty with only power and social status. But it doesn’t make them better than anyone else. Take all their money and in an instant they will be nothing.

  Goodluck to your book.

 11. Justice skriver:

  Fadde kan du inte skriva om Vimal och driftcheferna som jobbade på spybar,LAB,LARROJ på hemsidan.

  Vilka derektiv gav dom till dig Fadde.

  Fadde du hade en ordningsvakt som heter Björn som har jobbat med dig i flera år på Vimals krogar.

  Han har berätta hur han har stöt dig och ljugit för dig inom rättegångar.

  Han har till och med berättat att dina kriminela bror
  jobbade i spybar för att skydda ditt ärsle.

  Ni som har upprättelse borde kolla upp Faddes syskon bakrund så hittar ni något smått och gott.

  Jag lovar er att ni blir förvånade.

 12. Phat skriver:

  Har du lagt ner 25 år på ngt du fördömer?
  Det måste kännas tråkigt. Jag gillar din beskrivning, och delar din uppfattning i mycket, men det låter lite som du tröttnat på folk?

  Till Justice: Förtal är ett brott. Det spelar ingen roll om det man sprider är sant eller falsk.

 13. Justice skriver:

  Visst Phat är Förtal ett brott.
  Då kan du börja med att anmäla Fadde som säger att alla ordningsvakter ljuger i rättegångar.
  Det måste vara sveriges största FÖRTAL i svensk historia plus att vi vanliga dödlig människor i början blir lurade och får fördomar,Men när saningen kommer fram och från olika dinstanser så ser jag ett raseri som vissar att många oskyldiga ordningsvakter får lida för sådana människor som Fadde har lurat(Förtal) Allmänheten.
  Vad gör Fadde mer jo han får pengar av nyhetere och tidningar och annat skit som han kännar pengar på med sina lögner om ordningsvakter.
  Att jag skriver och tar reda på fakta och skriver in det här är för att sanningen ska fram.
  För att jag anser att ordningsvakter i allmänhet är ett sådant fantastisk kår som gör så himmla mycke för oss medborgare att utan dom så kan vi hälsa hem för då har vi anarki.

  Skulle du kunna rösta på mig om jag hade en politisk parti och lovar dig gröna skogar och rent källvatten varje dag plus att du behöver inte betala skatt,’
  Sen vissar det sig att jag ljög och det får du reda på från min politiska sekreterare och du skriver det, blir du straffad för det.
  Kanske :)

  Men en sak är klart Sanningen har kommit fram.

 14. saga skriver:

  Vad är lögn?
  Frågan är nog mer komplicerad än så, då de flesta människor gärna förskönar sina egna handlingar, medvetet och omedvetet.
  Är det när det är medvetet, som det blir till lögn?
  Men den omedvetna är ju en lika stor lögnare?
  Den personen kan ju gjort lögnen till sin egna sanning.
  Så vem är ärlig?
  Finns det någon sådan, som är ärlig?
  Det ingår i vår mänskliga natur att tala osanning.
  Den som säger sig aldrig talat osanning ljuger.

  vad går gränsen mellan sanning och lögn?

 15. phat skriver:

  Det är inte förtal att uttala sig om en yrkesgrupp, bilmärke eller företag. Då skulle man ju aldrig kunna klaga på dåligt bemötande eller om man blivit blåst, så fadde följer lagen. Men att uttala sig om en privatperson på samma vis är inte o.k.
  Visserligen tar man hänsyn till vilken ställning man har. En kändis får ta lite mer skit än du och jag. It comes with the job, så att säga….
  Jag anser bara att man ska skilja på åsikt och sanning. Varför skulle din åsikt vara mer sann än Faddes? Du är ju förbannad på Fadde för att du känner dig påhoppad, så dina åsikter om honom kanske är lite färgade av det?
  Man kan ju vända på alla resonemang om man vill. Fadde har ju t.ex. gett ett ansikte åt en yrkesgrupp som tidigare var rätt osynlig?

 16. phat skriver:

  Justice..
  Det är inte förtal att uttala sig om en yrkesgrupp, bilmärke eller företag. Då skulle man ju aldrig kunna klaga på dåligt bemötande eller om man blivit blåst, så fadde följer lagen. Men att uttala sig om en privatperson på samma vis är inte o.k.
  Visserligen tar man hänsyn till vilken ställning man har. En kändis får ta lite mer skit än du och jag. It comes with the job, så att säga….
  Jag anser bara att man ska skilja på åsikt och sanning. Varför skulle din åsikt vara mer sann än Faddes? Du är ju förbannad på Fadde för att du känner dig påhoppad, så dina åsikter om honom kanske är lite färgade av det?
  Man kan ju vända på alla resonemang om man vill. Fadde har ju t.ex. gett ett ansikte åt en yrkesgrupp som tidigare var rätt osynlig?

 17. Justice skriver:

  Först och främst är jag inte på hoppad av Fadde på grunden av att jag är ordningsvakt.
  För det är jag inte.
  Men vi kan säga på grund av att lögner går till oss civila människor från hans mun är en stor problematik.
  Du börjar snacka om förtal.
  Hans är här.
  Förtal är om peronen som fadde inte me i någon disskution.
  Han STARTADE en disskution här.
  Så med andra ord kan det inte bli förtal heler.

  Eller hur phat.
  Så med andra ord om jag är här och ljuger eller talar sanning det kan jag inte på något sätt bevisa tyvärr.

  Sen när du Phat talar om att ordningsvakter har varit Osynliga så håller jag inte riktigt me dig.
  Möjligtvis om du bor långt uppe i skogen i norrboten kan jag förstå.
  Men här i stockholm har vi haft ordningsvakter sedan jag kan minnas ABAB.
  Sen har vi alltid haft ordningsvakter på stockholms krogar och dom var inte osynliga.
  Dom var till och med populära från 80talet.
  Kännde man ordningsvakt på en grymklubb så fick man gå före kön.

  Fadde fick inte ordningsvakter att blir kännda.
  Dom var redan kända.
  Fadde fick derimott ordningsvakter att inte gilla honom eftersom han har dömnt ut en hel yrkeskår fast han jobbade på SPYBAR i åtta år eller mer.
  Han har fått folk att tro att ordningsvakter är onda.
  Han fick till och me mig att tro att ordningsvakter är misshandlare.
  Men när jag gör själv underökningar och pratar med olika ordningsvakter från centrum,tunnelbanan,krogar,
  Så säger alla samma sak.

  Fadde har gjort ett stort problem med sinna lögner och det är en stor skilnad eftersom många ordningsvakter känner att folket börjar med att skricka vid dörrarna att ni ordningsvakter är misshandlare och lögnare.
  Detta är va stort ordningsvaktskår talar om och detta kommer specielt från krog ordningsvakter.

  Sen om du talar saning eller jag talar saning är väl upp till var och en att bedömma.

  Men min motta är.

  Sanningen ska komma fram till våra medborgare hur det igentligen är.
  När jag känner att jag har blivit räddad av ordningsvakt och fick min stora nyfiken het i vädret att detta är en kår som har fått mycke skit plus att dom tar mycke skit på jobbet så tänker jag vara den som ska försvara säger vi 96% av dom bra ordningsvakter som finns.
  Detta gäller skjälvklart poliser och andra liknande yrkeskategorier.

  En sak Phat och det är att inte fan börjar ordningsvakter söka våld med den första gästen.
  Det brukar vara faktis första gästen som börjar tjafsa.

  Det värsta här när jag stog med två ordningsvakter som vissade mig enna sidan av myntet.

  Det vissar sig att alkohol är den största buset.

  Vakterna blir första som blir kallade för idoter för att dom nekar människor som är på gränsen att bli LOB.

  När man tittar på dokumentärer om dörrvakter från andra länder.
  VIlken jävla skilnad.
  En dansk i spaninen blir nekad av en dörrvakt eftersom han var överförfriskad att komma in på cluben.
  Dansken sa att vakten är dum i huvudet och att spanska regler skiter han i.
  Den vakten såg man bli röd.
  Slog ut framtänderna på dansken.
  Polisen kommer.
  Polisen frågar vad som har hänt.
  Han sa sanningen och polisen tackade för svaret och skulle ta hand om Dansken i fyllesäl.
  Englandsdörrvakter eller amerikanska dörrvakter.
  Kan bara berätta att sverige ligger lännggst ner i botten av botten när det gäller övervåld.
  Jag har gått igenom matrial när det gäller våld från vakternas sida i andra länder.

  En sak är klart.
  SVERIGE har värdens bästa ordningsvakter gemför med hela värden.
  Finnarna är på andra plats.

  Jag vill som svensk medborgare ha kvar myndihetsutövare som ordningsvakter eftersom jag litar på dom. Men inte alla skjälvklart.

  Fadde ljuger om en en sak.
  En hel yrkeskår är det inte.
  Möjligtvis när han jobbade som ordningsvakt på spybar med 6 st ordningsvakter som kanske bland dom flesta ljög för honom och han för dom.

  Man ska inte dra ett helt yrkeskår.

 18. Justice skriver:

  Kålla redan på första meningen i inlägget som Fadde skrev : mina nio års tjänstgöring som entrévakt på Spybar???

  Det heter Ordningsvakt och inte entrevakt eller väktare eller eller annat.

  Det finns entrevärdar,hovmästare,bartänder,krögare,driftchefer som går under så kallande krögare,Nattclubsvärd.

  Men talar vi om ordningsvakter så heter det ordningsvakter och inget annat.
  Slang kan vara dörrvakt.

 19. Andreas Papastefanou skriver:

  Han kanske menade att han var ordningsvakt i entrén?

 20. Sara skriver:

  Justice:

  Problemet är väl kanske just det, att man inte kan lita på ALLA OV.

  Det är väl ingen som påstår att alla OV är rötägg, men saningen är att det finns en hel del där ute som absolut inte borde jobba inom det yrket.

  Skönt att höra att du blivit räddad av en vakt, det bevisar ju att det även finns bra vakter där ute. Tycker givetvis att det är trist att bra OV får ta skit för vad dåliga OV gör.

  ”Den vakten såg man bli röd.
  Slog ut framtänderna på dansken.
  Polisen kommer.
  Polisen frågar vad som har hänt.
  Han sa sanningen och polisen tackade för svaret och skulle ta hand om Dansken i fyllesäl.”

  Det händer här också, bara för att du själv inte varit med om det, är det inte minder sant för det….

  Hur vet du att OV inte söker bråk med gäster? Hur vet du att det brukar vara gäster som börjar tjafsandet?
  Jag har bevittnat detta vid flera tillfällen, att vakter brusar upp för absolut ingenting och då menar jag absolut INGENTING, och trots detta slutar kvällen för denna stackars individ på sjukhuset. Så lita på vakter gör jag när det finns ett sätt att se till att rötäggen kommer från detta yrke. Det är viktigt att man kan känna sig trygg med vakter/poliser i sin närhet, man ska väl ändå inte behöva vara rädd? då förstår jag inte riktigt meningen…..

  Jag tycker att det är arbetsgivarens ansvar/skylldighet att se till att vakterna sköter sig och varför inte då och då ta ett drog test på OV.

  Efter ha sett för många ilskna vakter, går jag nu längre aldrig ut…

 21. Justice skriver:

  Sara gå in och titta på länken här.

  länkar : http://www.youtube.com/watch?v=3YeL0BOxDOk

  Utlänska Dörrvakter

 22. Justice skriver:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article550519.ab

  Vakten hoppade på svenskens huvud
  Två poliser ser svensken misshandlas till döds – ingriper inte
  Nessebar
  Dörrvakten tar sats – och hoppar med full kraft på den 24-årige svenskens huvud.

  Bredvid står två civilklädda poliser.

  De ingriper inte.

  Den 24-årige stockholmaren ligger redan ner på marken. Utan att röra sig.

  Hans två år äldre reskamrat är allvarligt skadad och försöker desperat värja sig.

  De har precis blivit utslängda från nattklubben Help i den bulgariska kulturstaden Nessebar.

  Vakterna står i en klunga bredvid när svenskarna ligger på marken.

  Vankar fram och tillbaka.

  På bilderna syns hur en av de tre vakterna, en före detta polis, sedan tar sats.

  Han hoppar upp och stampar med våldsam kraft livet ur den chanslöse 24-åringen.

  Den civilklädda polismannen i bakgrunden rör inte en min.

  Vad som inledde bråket natten till i måndags är ännu oklart. Och obduktionsprotokollet är sekretessbelagt.

  Filmar med mobilen
  Enligt nattklubbens ägare Venelin Tashev drog svenskarna kniv och i det efterföljande tumultet tvingades dörrvakterna använda våld för att mota bort dem.

  Bilderna talar ett annat språk.

  Ett vittne hann få upp sin mobilkamera och på filmen är det istället de tre bulgarerna som står för våldet.

  Inspelningen fick i går stor uppmärksamhet i Bulgarien.

  Polismästaren i Burgas, Pavlin Dimitrov, inledde omgående en internutredning mot de två civilklädda poliser som såg dödsmisshandeln utan att ingripa.

  Först när deras uniformerade kollegor anlände klockan 02.25 greps de tre vakterna.

  Åklagaren avgick i går
  Polisutredningen har börjat i kaos. Åklagaren Zanet Krasimirova avgick i går eftersom hon tidigare lett en utredning där en av dörrvakterna var inblandad.

  Bulgariska medier tvivlar dock på att det är hela sanningen. Orsaken misstänks istället vara att vakterna har en hållhake på henne, enligt uppgifter i bulgarisk press.

  Den nyinsatta åklagaren, Vesela Peeva, vill inte kommentera ärendet och nattklubbens ägare fortsätter hävda att 24-åringen startade bråket.

  – Svenskarna kom uppenbarligen hit för att bråka. De skulle sätta sig vid baren, men när gästerna bredvid förklarade att platserna var upptagna blev de aggressiva och tog fram knivar och knogjärn, säger han till tv-stationen BTV.

  Detektorer i dörren
  Sådana tillhyggen borde dock ha upptäckts redan i dörren. Alla bulgariska uteställen måste enligt lag ha metalldetektorer som alla gäster går igenom.

  Turistnäringen är mycket viktig i landet och flera politiker och höga tjänstemän har stora ekonomiska intressen i hotell och nattklubbar.

  Rädda om turismen
  Enligt Aftonbladets källor är politikerna nu rädda att den senaste tidens mord, våldtäkter och dödsfall ska skrämma bort turisterna.

  När Aftonbladet sent i natt besökte Help vände bredaxlade dörrvakter, med stora tatueringar, ut och in på varenda ficka i jakt på vapen.

  På frågan var ägaren är svarar de:

  – Ingen chef. Och inga foton!

  Inne på nattklubben har besökarna flytt. Den kromlyxiga lokalen är ödslig och övergiven, så när som på diskokulorna som färgar väggarna lilaprickiga. Och de ensamma kvinnorna längs bardiskarna.

  Aftonbladet frågar en av vakterna om misshandeln skrämt bort gästerna. Då reser sig hans sex kamrater som på given signal.

  Inga ljus har tänts
  Männen stirrar hotfullt – utan att säga ett ord.

  Utanför, på gatan, är allt som det brukar. Inte en blomma har lagts ut, inget ljus har tänts för att markera platsen där svensken blev dödad.

  Ett par vakter från klubben kastar nervösa blickar omkring sig.

  Annars verkar allt vara som vanligt i Nessebar.

 23. Justice skriver:

  Carl Bildt: Jag är beredd att kontakta Bulgarien

  Utrikesminister Carl Bildt.
  Foto: peter kjellerås Det brutala överfallet väcker starka reaktioner.

  – Vi kommer alldeles självklart att bevaka detta, säger utrikesminister Carl Bildt.
  ___________________________________________________

  Tur att vi har ordningsvakter.

  Tur att vi inte har Hels Angels,Bandidoe,kriminella arnabola vakter.

  Vilken tur att vi har 95% bra ordningsvakter

 24. phat skriver:

  I bulgarien rekryteras ofta kriminella som vakter.
  I sverige har vi FAP. Lite skillnad tycker jag. Orningsvakter i Sverige och finland har väldigt lika regelverk och krav. I norge kan en vakt knappast agera mer än en väktare eller privatperson.
  Har träffat ryska vakter vid ett tillfälle. Samma där. Riktigt otrevliga nissar…knappast anställda för sina breda leenden…Dom har inte riktigt samma problem som vi har på krogarna. Där satt hororna på led i baren och de flesta grabbarna var beväpnade.

 25. Justice skriver:

  phat då kan vi hålla med varandra att våra svenska ordningsvakter är proffs gemför med utlänska dörrvakter…;)

  ps Finland värkar ha också proffsiga ordningsvakter.

 26. Mehtab skriver:

  aboo shunnarna som dö i bulgarie va iranie presis som jag, de va fann inga shitsvennar fatta! de va tuffa pa krogen ge dom respect

 27. Phat skriver:

  Methab, när jag läst ditt inlägg 12 gånger och fortfarande inte fattat om du är utvecklingsstörd och hamnat här av misstag eller bara allmänt korkad så ger jag upp.
  Respekt? ehh, vad pratar vi om här? en gangstafilm med b-skådisar från rinkeby? Jag är inte född i Sverige men ….spelar det nån roll om killarna hade en mamma från teheran? Är krogen till för att spela allan på? Är du for real pajas?

  Justice: right on homie boy from da hood… nä, skoja bara. Jag håller med dig.

 28. Mehtab skriver:

  phat din svenne va vil du va

 29. Martin OV skriver:

  Mehtab:

  Jag tror faktiskt att många av oss står bakom Phat i detta.

  Jag tror du sett lite för många gånger på Scarface. Du verkar veta lika mycket om respekt som småkidsen i Rinkeby som kastar sten på polis, brandmän, ordningsvakter och väktare.

  Och jag tror också att många svenskfödda inte tar ordet Svenne som särskilt shysst att droppa på ett forum som, iaf vi ordningsvakter, vill ta seriöst. Vi är iaf här för att bättra på bilden av ordningsvakter, ta upp debatten om våra ageranden och i många av fallen stötta våra kollegor i ingripanden som vi vet kan vara kränkande… men till den kategorin hör inte du.

  Lämna in brickan, om du nu har en vill säga.

  It’s all about the man next to you!

 30. Mehtab skriver:

  du svenne ja e ov i dörr i stockkholm ok om de stör dej de pissar jag i ok du e rasse o ja hatar rassar fattar du

 31. saga skriver:

  Mehtab = Forumtroll

 32. Lie To Me skriver:

  Håller med Sara, dvs Mehtab = Forumtroll!

  Han/hon vill bara jävlas och få en diskussion trots att han/hon inte har någon inblick i upprättelse.se eller något annat gällandes Ordningsvakter mm. Svara inte på det han/hon skriver så löser sig problemet automatiskt!

  Peace

 33. Mehtab skriver:

  du sluta jidra ok inan ja bli forbannad va

 34. Lie To Me skriver:

  Suck……

 35. Lie To Me skriver:

  Och inte i den engelska meningen ovanför…eller ja, ni förstår nog vad jag menar

 36. Mehtab skriver:

  abooo vad fatta du inte va ja sa va svenne

 37. Justice skriver:

  Finns det ingen moderator eller Admin och ta bort viruset från hemsidan.

  Viruset heter ”TROJANSKA Mehtab”

 38. Mehtab skriver:

  dra rasse svenne du kaxa me fel invandrare fatta

 39. Magnus E skriver:

  Admin som reglerar hot, kränkningar och annat förtal menar du??

  Nä, nåt sånt ansvarstagande finns inte på denna sidan, då får du söka dig till något lite mer seriöst…
  Här publiceras allt som kan publiceras utan minsta tanke på något??

 40. Matte skriver:

  Rätta mig om jag har fel, men Fadde varför använde du termen Krogvakt som underskrift? Du är väl ändå bara Entré värd nu för tiden, detta är ju någon som är ett bransch fel överlag och något som öka förvirringen.

  Det är ju ändå en stor skilland mellan en Ordningsvakt och en entrévärd. Framför allt i vad de får göra och inte, speciellt ur en juridisk synpunkt.

  Det är ju någon som är viktigt om vi ska stävja problemen på krogen och det är en riktigt misstga av dig kan jag tycka. Annars gillar jag site´n mycket.

 41. Mehtab skriver:

  jidra inte me fadde va svenne du e rasse va vi hata rassar ok

 42. gzqatdwng skriver:

  Saz onani, eke kigefenabe iveyonexij wobi wehuter yiwojoq ogohawipe, mayirik.

 43. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted
  to give a quick shout out and say I really enjoy reading your
  blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same subjects?
  Thank you!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: