Fel i polisens utrustning

RÄTTSSÄKERHET. Uppemot 3 500 personer kan felaktigt ha förlorat körkortet, dömts till för höga böter eller fängelse på grund av fel i polisens alkoholmätare. Rikspolisstyrelsen (RPS) blev på onsdagen nedringd av upprörda berörda rapporterar tidningen Expressen.

 Omkring 3 500 personer som har lämnat alkoholutandningsprov under perioden december – mars har fått värden över gränsen för rattfylleri, det vill säga 0,1 promille. Det finns en risk att några felaktigt har dömts till fängelse, betalat för höga böter eller förlorat körkortet.

Representanter från RPS, riksåklagaren (RÅ), Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) och länsstyrelsen samlades på onsdagen i ett krismöte för att reda ut hur det rättsliga efterspelet har sett ut för de berörda. Man hoppas ha identifierat de berörda senast på torsdagen.

En kommentar till Fel i polisens utrustning

  1. Lars Andersson skriver:

    Skandal!

    Tusentals medborgare kan ha bötfällts, blivit av med körkortet och därmed ofta även jobb och möjlighet till försörjning. En del kanske till och med sitter i fängelse trots att de inte borde.

    Nu samlas RPS, RÅ, SKL och Länsstyrelsen för att utreda hur det rättsliga efterspelet har sett ut för de gripna. Jag måste säga att jag är mer intresserad av hur det rättsliga efterspelet ser ut för de som är ansvariga för att mängder av medborgare kan ha straffats felaktigt. För inte ska det väl vara straffritt att försätta oss medborgare i en sådan knipa. Tjänstefel heter det och för tjänstefel bör de ansvarig inom polisen fällas i domstol. Punkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: