Arlandaväktare anmälda

En man från Skärholmen anmäler personal på Arlanda flygplats till Diskrimineringsombudsmannen rapporterar TV4.

Mannen som bär turban på grund av sin religion blev först visiterad av en väktare, som godkände och släppte fram honom. Men då togs han åt sidan av andra kontrollanter som gjorde ytterligare visitering i en timmes tid, enligt anmälan. Mannen menar att han blev diskriminerad på grund av den religiösa huvudbonaden.

13 kommentarer till Arlandaväktare anmälda

 1. Vakt skriver:

  Kanske den första vakten genomförde en kontroll efter vapen eller dylikt medans han fastnade hos den andra för att han hade utkik efter något med ett speciellt signalement.

  Allvarligt talat har jag svårt att tro att någon vill slösa över en timme bara för att han eller hon ogillar folk i turbaner.

  Nästa skrattretande, det börjar bli på gränsen att folk inom Säkerhet och Myndigheter inte för utföra sitt arbete om det är någon som kommer från ett annat land, för då diskriminerar man.

 2. Plastpolisen skriver:

  Nu vet inte jag hur just denna händelse var , men tyvärr försöker folk ofta dra snyfftisar om diskriminering när saker inte går deras väg eller övervålm mm , tråkigt att folk ska försöka utnyttja diskrimineringslagen , då dom som värkligen blir diskriminerade till slut inte tas på allvar !

 3. E skriver:

  Ja, väktare och andra låtsaspoliser är objektiva rättvisans förmän som saknar fördomar mot mörkhyade människor. Nej, skulle inte tro det. De är helt enkelt lågutbildande, långtifrån den intellektuella eliten och bär på en dos av den vanliga folkhemsxenofobin.

 4. Magnus E skriver:

  E,

  Hahahaha!! Forumtroll… :D

 5. Vakt skriver:

  Tror nog att personen i fråga kom jävligt lindrigt undan iaf.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5915988.ab

  ”Fransk underrättelsetjänst vill kunna helkroppsröntga flygpassagerare Orsaken är en så kallad rumpbomb.”

 6. E skriver:

  Magnus E

  Hahahaha!! Lågutbildad… :D

 7. SMiLe skriver:

  E,

  Dryg och korkad, och riktigt fullspäckad med fördomar.
  jag vet inte vilken otrolig akademisk utbildning du syftar på som gör dig till en fördomsfri och underbar människa… En person med rätten att döma folk som utför sina arbetsutgifter dagligen.. och säga att de är långt ifrån den intellektuella eliten, vilken jag då får anta att du räknar dig själv till?

  Fint att slänga in ett finare ord för rasist, främlingsfientligthet i slutet, för att höja dig själv till en ny höjd…

  har du någon gång räknat efter hur många av de personer du ser tjänstgöra inom säkerhetsbranschen som har svensk, respektive annan bakgrund?
  Skulle vara trist att inse att ett arbete inom säkerhet nästan uteslutet innebär arbete på en multikulturell arbetsplats.
  inte direkt en grogrund för rasism och diskriminering.
  Hur många av dina kollegor är av ickesvensk härkomst?
  Så från vilket folkhem bär vår kära säkerhetspersonal(låtsaspoliser) på xenofobi ifrån?
  Turkiet, irak,iran, kina, finland, sverige, indien, pakistan, Serbien, bosnien, afganistan, kurdiskt(vet att de inte har ett land, men de är ett härligt folk)..

  Eller har alla hjärntvättats och blivit rasister mot allt som inte är svenskt? Tror du inte det skulle bli extremt mycket konflikter inom säkerhetsbolagen om folk skulle vara så rasistiska som du verkar tro, och dessutom en stor del av de anställda inom branschen har utomnordisk härkomst?

  Du är helt enkelt en otrevlig, trångsynt besserwisser som verkar tro att du är bättre än andra bara för att du har en högre utbildning(eller så saknar du högre utbildning, och är bara rent patetisk och slänger dig med fina ord för att framstå som intellektuell.. och då beklagar jag att du har ett så jobbigt liv)
  Dessutom antyder jag ett visst ogillande mot säkerhetspersonal… vad har du råkat ut för? kastat is på folk, eller sputat för mycket champange på fyllan så du inte fick stanna på white room, eller blev du gripen av väktare när du försökte snatta leif lindberg halsdukar på NK???=) eller var du bara dum nog att stå och titta ner på dina medmänniskor, spottade dem lite i ansiktet och talade om att de var lågutbildade rasister?
  Du verkar vara en ganska så vidrig person, en riktigt fördomsfull människa..hoppas jag har fel…
  Kamma till dig och sluta snacka skit om och spotta på en stor grupp människor som arbetar hårt för att hjälpa till att skapa ett tryggare, säkrare och trevligare samhälle för alla.
  Fördomar, även mot väktare är sånt som förstör i samhället.

  flygplatskontrollanterna kan ha haft fullt legitima skäl till sitt ingripande, och de kan ha varit ett rasistiskt rötägg som inte borde få arbeta inom säkerhet som fick utlopp för sina frustrationer mot män i turban…
  Det enda intressanta är väl att om han lider av sådana fördomar som han lever ut torde han ha gjort det tidigare och göra det igen med den arbetsplats han har… Finns gott om utomnordiska människor på arlanda..=)
  Så jag tror väl att det är herren med turbanen som känner sig kränkt i onödan…
  Jag blev tagen i finska tullen en gång när jag kom dit, det var ju inte så kul att bli visiterad och utfrågad då jag inte gjort något, men jag drog ingen stor rasistparalell till det heller och beklagade mig över att jag blivit utsatt bara för att jag e svensk…

  Flygplatskontroller och tull ansvarar för säkerheten och utför kontroller, och ibland blir man utsatt.. och det händer att folk med turban blir kontrollerade i sverige, och svenskar blir kontrollerade i finland, utan att någon har blivit diskriminerad för den sakens skull

 8. Fröken skriver:

  @ E:
  vem säger att vakter är lågutbildade? Vad nu det har med saken att göra…

 9. Phat skriver:

  E jag blir mållös…

  Väktare är ett vanligt yrke för studerande t.ex. jurister, läkare och annan samhälls sörja. 60% av väktarna är behovsanställda. Var det det du menade?

  Du är ju inte ens provocerande, bara barnslig.

  Och nej, jag är inte väktare med frugan är det (120 HP) :)

 10. Anders A skriver:

  Ja visst är diskrimineringskortet en genial lösning :)
  Det går ju att ta till ganska oberoende av situation när man mött ett hinder eller inte fått som man vill ;)

 11. Fru Björk skriver:

  Anmäl alla vaktsluskar som uppför sig illa i samband
  med sin yrkesutövning!

 12. David skriver:

  E
  Du verkar vara själv en lågutbildad människa. Inse bara att de gör sitt jobb.
  Vad skulle hände om det finns inga vakter på flygplatser? Kanske råna piloten eller spränga planen. De är de för vår säkerhet. Varje person som blir gripen måste alltid skylla på att han har ful skägg, ser kriminell ut osv. De är är skyldiga att säkra området och ingripa om det skulle behövas. Det är inte väktare som jobbar på flygplatser. Skyddvakter är det och de har exakt lika mycket befogenhet som en polis, men på deras objekt.

 13. Marin skriver:

  Studier visar att ”personer med utländsk bakgrund eller med icke-skandinaviskt utseende har tvingats genomgå extra kontroller”. Det är en verklighet… det finns en viss rädsla för ”de andra”. Inga konstigheter med det. Hur ska de sälja krig utan fiender?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: