”Jag får panik”

UPPLEVELSER. Vi har fått ett brev från en kvinna som berättar om sina upplevelser av krogbesök:

Den 5 december 2009 var jag ute på krogen med vänner, När klockan börjar närma sig stängningsdags blir en nära vän till mig väldigt kränkt utav en entrevärd.

Det min vän har gjort är att han har köpt en öl strax innan de skulle stänga och frågat ägaren om han fick dricka upp den innan han gick ut och det var inga problem. Men vakterna skiter i det och kastar ut honom.

Då går jag fram till entrevärden som gjorde detta och frågar va fan han sysslar med. Jag blir väldigt arg och kastar ur mig lite dumma saker men jag hotar aldrig honom.

Entrevärden tar tag i mig och kastar ner mig från trappan med huvudet före ut på gatan/vägen. Jag reser mig upp och utspringandes kommer två vakter med batong och börjar vifta och hota oss som stod utanför.

Jag och min vän går sedan där i från och väntar en stund sedan går jag fram till vakten och vill be om ursäkt för att jag sa lite dumma grejer. Han accepterar inte det utan skriker backa backa! Sedan går vi hem. Jag funderar inte så mycket mer över det sedan mer än att jag tycker att det var vakterna som betedde sig illa mot oss, det var dom som var våldsamma.

Nu har det gått ca två månader och jag och ett sällskap gick till samma krog. Vi var städade och hade bara kul. När jag och min tjej ska gå in frågar vi en annan vakt om vi kan betala inträdet med kort i baren och det gick bra. Men då kommer vakten från förra gången fram till mig och säger att jag är portad i ca 2-3 månader. Då säger jag att jag vill fråga ägaren om det och tar ett steg framåt då flyger entrevärden på mig och kastar ner mig i golvet och bryter upp armarna bakom ryggen på mig,sedan tar han upp mig och håller fast mig under armen och nacken och håller mig där, jag får panik och skriker släpp mig flera gånger.Min tjej, min svärmor och svärfar ser alltihop och ifrågasätter vad som pågår men blir bort knuffade.

Sedan släpper vakten taget och går ut med mig och knuffar mig hårt ut mot stora vägen. Jag går bara därifrån.

Vakterna/entrevärdarna bär nu batong. Snabbt därefter blir min svärfar slagen i ansiktet utav en man som påstod att han satt i vägen. Vakterna/entrevärdarna låter gärningsmannen få gå runt helt fritt bland alla andra.

När polisen kommer fram pratar dom först med min svärfar som blev slagen, Poliserna pratar aldrig med mig. Senare går jag fram till vakten och frågar efter hans vaktnummer för jag vill göra en anmälan. Då säger han att han inte har något vaktnummer utan är bara är värd. Då frågar jag honom om dom här batongerna får ni ha dom? då svarar han,

Vilka batonger menar du? Också går han iväg. Hörde från andra att den här vakten har blivit av med sin ordningsvakt licens för en misshandel.

Kan lägga till att jag var inte full men jag hade druckit och var lite berusad, drack 6 öl 33cl tre starköl och tre mellanöl.

5 kommentarer till ”Jag får panik”

 1. Martin OV skriver:

  ”Då går jag fram till entrevärden som gjorde detta och frågar va fan han sysslar med. Jag blir väldigt arg och kastar ur mig lite dumma saker men jag hotar aldrig honom.”

  Och det blir ramaskri när Anna Sjödin påstår sig blivit kallad fitta och hora. Men en gäst ska få säga vad den vill, och sedan när denne vill be om ursäkt, blir förvånad att vakten inte vill tala med den.

  Ja jo… ”lite dumma grejer”! Du beskriver vaktens/entrévärdens agerande väldigt vuxet och detaljerat. Men dina uttalanden beskriver du som ”lite dumma grejer”. Det du gör är att du lägger fram dina ”misstag” som lite hoppsanhejsan, men vaktens agerande som något väldigt fult och medvetet.

  Det är lite konstigt… men vad vet jag?

  It’s all about the man next to you!

 2. kg_man skriver:

  Jadu din upplevelse är ju inget nytt jag menar, som en början kan vi ta entrévärdarna, många av dessa som står i dörren som EV har mycket på sitt belastningsregister och är inget för dörren, finns bra vakter också som är serviceinriktade och sköter sina jobb men tyvärr finns det för många ja vad kan man säga ”fel” personer som får jobba som entrévärdar, jobbar som ordningsvakt själv och talar av erfarenhet.

 3. mofosan skriver:

  Säg att hon druckit 6 starköl och mellanöl vi gissar att procenten ligger i genomsnitt 4.8%.

  Hon väger 60 kilo känns ungefär som genomsnitt på en tjej.

  Detta motsvarar ca 2 promille alkohol att säga att man inte är full/berusad på detta är rent och skärt skitsnack.

  Sen spelar det självklart in hur ofta man dricker, har man ätit sovit osv.

  Men folk inser inte hur lite alkohol som behövs för att man ska börja bli ordentligt berusad.

 4. mofosan skriver:

  6 öl totalt menade jag då.

 5. Ivar skriver:

  Skit I att gå ut på krogen så slipper ni bli hunsade av vakter hur svårt kan det vara? vad ska man gå på krogen för där händer Ingenting Intressant eller av bestående värde!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: