Friade trots bildbevis

SVÅRFÄLLDA. De två poliser som stått åtalade för att ha trakasserat bloggaren och journalisten Jesper Nilsson vid Hornstulls tunnelbanestation frikändes på fredagen av av Stockholms tingsrätt. Åtalet ogillas i sin helhet. Det visar hur svårt det är att trots bildbevisning fälla poliser för övervåld och trakasserier.

Läs mer i DN.

 

5 kommentarer till Friade trots bildbevis

 1. Mattias skriver:

  BRA….!

 2. PR skriver:

  Jag fick praktikplats i en liten hobby butik, problemet var att butiksägaren ofta var frånvarande och arbetsförmedlingen (Hisingen i GBG)vet väldigt väl om att dem inte får skicka en praktikant till ett ställe där praktikanten lämnas ensam utan handläggare enligt regelverket och ändå skickade AF Hisingen dit mig. AF Hisingen i Göteborg visste om att ägaren var på reportageresor ofta innan dem skickade dit mig. När jag fick reda på att Arbetsförmedlingen gjorde fel så sade jag ifrån och på direkten utan diskussion så drar AF Hisingen in på min ersättning. Alla som jag pratade med tycke att det var konstigt att jag inte fick en ny praktikplats där regler följs. Det är försummelse och fel från AF:s sida att skicka dit mig för det första.

  För att dubbel kolla så ringde jag kundrelationer och även jurist och fick informationen att en praktikant inte får lämnas ensam. En praktikant ska inte ta över verksamheten, i så fall är det tal om anställning. I samband med ärendet så har förmedlingskontoret skrivit lögner om mig, kränkt min ära och mig som person mm. Eftersom jag hade bevis på att förmedlingskontoret hade skrivit lögner om mig mm skrev jag till Arbetsförmedlingen, Juridiska enheten och begärde skadestånd för inkomstförlust och samt för kränkning, försummelse, förtal och lögner. Efter fem månader hör de av sig och säger att de skickat ärendet till JK. När jag får brev från JK så står det att jag fått avslag utan motivering och det som chockade mig mer var att arbetsförmedlingen lade till ytterligare lögner, vilket jag också kunde motbevisa hur lätt som helst. Jag begärde omprövning och bifogade motbevis på arbetsförmedlingens lögner men återigen så får jag avslag utan motiverings trots starka bevis.

  Vem kan få skadestånd? På pappren står det så här: Den som kan visa att han eller hon drabbats av en ersättningsbar skada som Arbetsförmedlingen svarar för har normalt rätt till skadestånd.

  Skadeståndslagen säger så här:

  Enligt 3 kap. 2§ 1 skadeståndslagen ska staten ersätta personskada, sakskada eller ren förmögenhetsskada som vållats genom fel eller försummelse vid myndighetsutövning.

  Enligt 3 kap 2 § 2 skadeståndslagen ska staten ersätta skada som uppstår på grund av att någon annan allvarligt kränks på sätt som anges i 2 kap. 3§ genom fel eller försummelse vis myndighetsövning.

  Den skadelidande kan framställa sitt anspråk på skadestånd antingen direkt till Arbetsförmedlingen – i förekommande fall till Justitiekanslern.

  Frågan är varför rättar sig inte JK efter lagen och paragraferna? Är det så fritt att dem bara kan ge en avslag trots att man har bevis? Behöver inte JK ens motivera varför de gett en avslag och hänvisa till paragraf?

  Det står att Justitiekanslern ska utöva tillsyn över myndigheter, att reglera skadeståndskrav från enskilda, att vara särskild åklagare i tryck- och yttrandefrihetsmål, att vara statens advokat samt att värna enskildas integritet. Hur går/fungerar det i verkligheten? Jag vill ha svar varför jag inte fick skadestånd trots att jag har bevis och varför ni inte gett mig någon motivering varför jag fick avslag. Är det fritt fram för AF att skriva lögner och kränka folk lite hur som helst och komma undan? Lagar och regler är till för att följas/tillämpas och inte endast för att stå på papper. Ska inte JK rätta sig efter lagar? Det var Anna Skarhed som nekade mig skadestånd trots att jag hade starka bevis och hon motiverade aldrig varför heller. Det kallas för maktmissbruk. Det är ironiskt att Anna Skarhed säger i intervju ” Min uppfattning är att vårt rättssystem fungerar, säger hon.” Frågan är för vem fungerar rättssystemet? Inte enskilda medborgaren. JKs jobb går inte ut på att försvara arbetsförmedlingen när de begår en brottslig handling. Att hitta på falska påståenden, kränka människor mm är straffbart och Anna Skarhed försvarar detta, skamligt. Jag har även överklagat arbetsförmedlingens felaktiga beslut hos förvaltningsdomstolarna, men de är korrupta. Jag fick besked av högsta förvaltningsdomstolen att de inte meddelar prövningstillstånd trots starka bevis jag bifogat och trots kammarrättens grova förbiseende. Svenska domstolar är korrupta och myndighetens förlängda arm. Handläggarna kan skriva lögner, falska påståenden mm om arbetssökande och komma undan hur lätt som helst med brottslig handling för de har JK, Jo och förvaltningsdomstolarna bakom sig. Lagarna står ju bara på papper. Varken JK och förvaltningsdomstolarna behöver följa lagar. Man har bara rätt att överklaga och trots att man har bevis så fattar de beslut som de känner. Att man har bevis spelar ingen roll, eftersom det är skojare som arbetar i förvaltningsdomstolarna. Det är ju rena cirkusföreställningen.”

  Läs http://www.corruptio.se/page3.html

  http://www.srsf.se/index.htm

 3. skvitt skriver:

  Det var ju knappast annat att vänta!
  /Skvitt

 4. […] Skvitt gör lite reklam för Upprättelse.nu. […]

 5. skvitt skriver:

  God jul och gott nytt år!
  /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: